2013. március 23., szombat

Hamis gyógyszerek

Nem kizárólag magyar jelenség, hogy szaporodnak az internetes "patikák". Becslések szerint a világon megközelítőleg nyolcvanezer illegálisan működő weboldal árusít gyógyszereket, táplálék-kiegészítőket. 2012-ben egy 100 ország közreműködésével megtartott akció során több mint 10 millió dollár értékben foglaltak le hamis gyógyszereket.

Hamis gyógyszerek

2013. március 8., péntek

Fehérítőszerek

A szintetikus mosószerek nagy része tartalmaz fehérítő hatóanyagot is. Ha ez kevés vagy éppen olyan mosószert használunk, amelyben nincs fehérítő összetevő, fehér ruháink idővel elszürkülnek. Olykor csak egy-egy folt eltávolításához van szükségünk valamilyen praktikára. Sokféle fehérítő kapható a boltokban, de vajon melyiket érdemes használni?

Fehérítőszerek

2013. március 1., péntek

Ismeretlen ismerős mosószerek (3. rész)

Az előző cikkben a mosógépeket tekintettük át. Eljutottunk a napjainkban használatos automata mosógépekig. Ezek a gépek kíméletesek a ruhákhoz, mivel lényegében csak ide-oda lötykölik őket a vízben.  Időnként leszivattyúzzák a koszos vizet, majd tiszta vízben folytatják tovább a munkát. Ez a mosási módszer csak akkor lehet hatékony, ha jó minőségű mosószereket használunk a mosáshoz.


Mosás