2018. február 27., kedd

Az Ön cége egyedi! De a szoftverei Önökre vannak szabva?


Dobozos szoftvert használ? Ami tele van olyan funkciókkal, amiket nem használ és soha nem is fog? És van benne legalább egy dolog, ami átkozottul tud hiányozni, ugye? A vásárolt vagy bérelt, úgynevezett dobozos szoftvereknek ez két igen tipikus jellemzője. De bizonyos funkciók hiánya nem csupán nyűg szokott lenni, hanem a termelékenység és hatékonyság gátja is kehet egyben., Aki kiélezett versenyhelyzetben próbál saját piacán helyt állni, az előbb utóbb rádöbben arra, hogy neki egyedibb szoftveres megoldásra van szüksége.

Ilyenkor 3 megoldás közül lehet választani:

- Vegyük fel a kapcsolatot az érintett vállalatirányítási / folyamatirányítási stb. szoftver készítőjével. Írjuk le pontosan, mi az a folyamat, amit számunkra nem megfelelően kezel az alkalmazás. Miben áll nálunk az adott folyamat kezelésének sajátossága? Szerencsés esetben nem vagyunk egyedül a problémánkkal, és az óhajtott változtatás ezért előbb-vagy utóbb bekerül megszokott szoftverünkbe, mi pedig hamarosan pihenőre küldhetjük a szoftverkiegészítőként használt kockás füzetet vagy Excel táblát.

Rosszabb esetben persze problémánk egyedibb és bonyolultabb. Ha annak megoldására vállalkozna is a szoftvert fejlesztő cég, sokszor nem tud belátható időn belül forrást biztosítani az egyedi fejlesztés megvalósításához.

- Kereshetünk olyan szoftverfejlesztőt, amelyik jártas a rendszerünkben, és van gyakorlata abban, hogy kiegészítő modullal lássa el kedvenc dobozos megoldásunkat úgy, hogy az szervesen illeszkedik meglévő rendszerünkhöz. Ha valóban jó a fejlesztő, talán így még olcsóbban is jövünk ki rövid távon. Hosszabb távon persze ez nem garantálható, mert az eredeti szoftverünk update-elése esetenként érintheti a kiegészítés korrekt működését, és azt így ilyenkor utána kell igazíttatni, ami persze pótlólagos költség, és jó eséllyel időkiesést is jelenthet bizonyos munkafolyamatok terén.

A konfekció ruhában is sok esetben itt szűk, ott lötyög.
- Ha tehetjük, szabassuk teljességgel cégünkre azokat a szoftvereket, amelyen cégünk termékeinek, szolgáltatásainak minősége, a versenyképesség, hatékonyság, és profitábilitás múlik! Az egyedi szoftverek fejlesztetése nem ördögtől való dolog.Ha nem rövid távra tervezünk, behozza rá szánt időbeli és anyagi befektetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése